Domates Dalından Tezgaha Dört Kat Pahalıya Ulaşıyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Domates Dalından Tezgaha Dört Kat Pahalıya Ulaşıyor


Erdemli ilçesinde, dalında 2,5 liraya alıcı bulan domates İstanbul’da 4 kat daha pahalıya satılıyor. Yıllık 400 bin tonun üzerinde domates üretimi gerçekleştiren Erdemli’de domates fiyatı 2,5 lirayı gördü

 

Erdemli ilçesinde, dalında 2,5 liraya alıcı bulan domates İstanbul’da 4 kat daha pahalıya satılıyor. Yıllık 400 bin tonun üzerinde domates üretimi gerçekleştiren Erdemli’de domates fiyatı 2,5 lirayı gördü.
Güzlük dikim domateslerin son ürünleri hasat edilirken çiftçiler dalında domates fiyatlarından memnun oldu. Ancak Erdemli haline ürün getiren çiftçiler son günlerde domatesin büyükşehirler de tezgaha uçuk fiyat etiketiyle ulaştığını ifade ederek, ürünün tüketiciye de uygun fiyatla sunulması gerektiğini, bu konuda hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun edecek bir formülün şart olduğunu belirtti.
Erdemli Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İsmet Topçu, çiftçinin ürününü satarken, tüketicinin alırken memnun kalacağı bir formül üzerinde çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Bölgede domates fiyatlarının 2-2,5 lira civarında seyrettiğini anlatan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fakat Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerimizde tüketiciye ulaşıncaya kadar 7-8 lirayı buluyor. Bu durumdan üretici memnun değil tüketicide memnun değil. Öyle bir formül bulmalıyız ki üretici satarken, tüketici de alırken memnun olsun. Böyle bir çalışmayı nasıl yapacaksak onun üzerinde durmamız gerekiyor."
Öncü domates üreticilerinden Adnan Dölek de, "Şehrimizde domates 2,5 lira civarında. 100 kilometre mesafedeki Adana’da 5-5,5 lira, İstanbul ve Ankara’da 8 ile 10 lira arasında etiket görüyoruz. Bu kâr marjının belli olmayışından kaynaklanıyor. Kâr marjını belirleyici unsur oluşturulması gerekmektedir" diye konuştu.
Domates üreticisi Ali Besili ise, fiyatlardan şuan için memnun olduklarını belirterek "Büyük şehirlerde 7-8 lira gibi uçuk fiyat var. Burada üretici domatesi 2,5 liraya satıyor. Ama tüketici 8 liraya domates tüketiyor. Burada büyük bir uçurum var" ifadesini kullandı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA