AMATEM VE 2.KADIN SIĞINMA EVİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ YAPILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AMATEM VE 2.KADIN SIĞINMA EVİ PROTOKOL İMZA TÖRENİ YAPILDI


Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile 2.Kadın Sığınma Evi’nin protokol imza töreni yapıldı. AMATEM’in kullanımı 25 yıllığına Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne, Kadın Sığınma Evi’nin kullanımı ise 25 y

 

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile 2.Kadın Sığınma Evi’nin protokol imza töreni yapıldı. AMATEM’in kullanımı 25 yıllığına Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne, Kadın Sığınma Evi’nin kullanımı ise 25 yıllığına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devredildi.

 Valilik Makamı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende, protokol Vali Özdemir Çakacak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı tarafından imzalandı.

 İmza töreninde konuşan Vali Çakacak, ‘’Bugün sizlerin de huzurunuzda Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılarak bir protokolle Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne devredilecek olan Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nin (AMATEM) protokol imza törenini gerçekleştireceğiz. 6.773 m2 inşaat alanı bulunan içerisinde laboratuvarları, acil bölümü, müdahale bölümü, yataklı bölümü, müşahede odası, muayene odası, görüşme odası, teras dolaşım alanı, klinikleri, mutfağı, yemekhanesi, toplantı salonları olan son derece modern bir hizmet binasını yaparak kamuya kazandırılmıştır. Sizlerin de huzurunuzda bu duyarlılıklarından ötürü Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 Başkan İbrahim Genç’te yaptığı açıklamada; Biz bugüne kadarki yapmış olduğumuz çalışmalarda reklam yapmadık. Takdiri hep halkımıza bıraktık. Sadece bugünkü gibi gerekli olduğu zamanlarda basının karşısına çıktık. Belediyemizin mimarlık ve mühendislik bürosu ile çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an Yaşlılar Yaşam Merkezi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu proje bu güne kadar yapılanlardan çok farklı bir proje olacak. Buraya gelecek yaşlılar eşleriyle birlikte de gelebilecekler, burada bir aile ortamı oluşacak. 18 dönüm arazi üzerinde bütün sosyal donatı alanlarına sahip, 9 katlı 4 bloktan oluşacak bu site son derece modern bir görünüme sahip olacak. Bu projenin temelini Haziran ayında atıp 2017 yılının sonlarında hizmete sunmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Menteş Mahallesi’nde yapmayı düşündüğümüz bir kreş projemiz var. Bu projeyi bitirdiğimizde Yenişehirli vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile çocuklarını buraya bırakabilecekler. Ayrıca Halk Sağlığı Merkezi ile Halk Sağlığı Laboratuvarı’nı aynı arsa üzerinde ayrı bloklar halinde yapacağız. Bunların yanındaki arsayı da Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis edeceğiz, onlarda kendi hizmet binasını yapacaklar. Çok önemli projelerimizden biri de Engelliler Merkezi Projesi’dir. Mersin’de bulunan tüm engelli derneklerinin yararlanacağı bu merkezde 30’a yakın iş atölyesi bulunacak, engelli bireyler burada meslek edinerek kendi işlerini yapabilecekler. Bu projeyi de 2018 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

Bizim önümüze koyduğumuz 32 projemiz var. Bu projeleri bir bir yaşama geçiriyoruz. Benim bugün anlattığım projeler önümüzdeki üç yıl içinde hayata geçireceğimiz projeler. Yenişehir Belediyesi bugüne kadar hizmet üreten bir belediye olmuştur. Bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edecektir, dedi.

Karşılıklı olarak protokolün imzalanmasının ardından tören sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA