İZOL: GİRİŞİMCİ UMUTLU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
İZOL: GİRİŞİMCİ UMUTLU


Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu ve Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında yer aldığını belirterek, ’Girişimci işadamları olarak 2016’da ülkemizden umutluyuz’ dedi

 

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu ve Mersin Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında yer aldığını belirterek, 'Girişimci işadamları olarak 2016'da ülkemizden umutluyuz' dedi.

GİAF Ve Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 ile dünyanın en hızlı büyüyen beşinci ülkesi olan Türkiye'nin, son çeyrekte de hız kesmediğini belirterek, 'Büyümenin en önemli öncü göstergelerinden takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.5 arttı. Analistler ilk çeyrekte yüzde 1.3, ikinci çeyrekte yüzde 3.7, üçüncü çeyrekte ise yüzde 0.3'e gerileyen üretim artış hızının yılın son üç ayında, aralıkta sıfır artış olsa bile, yüzde 5.8'lik artışı garantilediğine dikkat çekiyorlar. Biz ülkemizin kırılganlıklarını azaltmış olarak 2016 yılında daha yüksek bir büyüme yakalayacağını düşünüyoruz' dedi.

Rusya ile yaşanan sorunların yanı sıra Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan problemlerden kaynaklı olarak ülkenin ihracat rakamlarında hedeflerine ulaşamadığını kaydeden Başkan İzol, ‘Eğer bu sorunlar yaşanmasaydı ülkemizin 144 Milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşması mümkündü. Ekonomi Bakanlığımız geçen yılın revize edilmiş Orta Vadeli Planı'nda 143 milyar dolar ihracat öngörürken, verinin beklentilerle uyumlu bir şekilde 143,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Fakat verilere bakıldığında ortada çok karamsar bir tablo olmadığını görebiliyoruz. Bizler girişimci işadamları olarak 2016 yılında da yatırımlarımıza devam ederek ülke ekonomisinin gelişmesi adına üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Ülkemizden umudumuzu hiçbir zaman kaybetmediğimiz gibi bu yıl da ülkemizden yana umutluyuz. 2015 Yılında birçok farklı konuda sorunlar yaşayan ülkemizin 2016 yılında bu sorunları geride bırakacağına ve grafiklerin yukarıya doğru çıkacağına inanıyoruz. En büyük beklentimiz ise bölgemizde yaşanan güvenlik sorununun bir an evvel ortadan kalkması ve daha güvenli, daha huzurlu bir ortam sağlanması. İş dünyasının artık sorunlar ile uğraşmaya değil, yatırımlara hız kazandırmaya ihtiyacı var’ dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA