HABUR SINIR KAPISI “SINIRLI” AÇILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HABUR SINIR KAPISI “SINIRLI” AÇILDI


14 Aralık’tan bu yana kapalı tutulan Habur Sınır Kapısı açıldı ancak geçişlere günlük kota kondu. Kapıda yaklaşık 10 bin aracın beklediğine işaret eden TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, “On bin aracın olduğu bir yerde günlük 100-150 aracın geçirilmesini yeterli görmüyoruz. Orada binlerce insanımız ve 4 fi

 

Türkiye-Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı 14 Aralık'tan bu yana kapalı tutuluyordu. Sınırın iki tarafında 10 bini aşkın araç ve yolcular mahsur durumda bulunuyordu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Habur Sınır Kapısı'nın açıldığını belirtti. Bakan Tüfekçi "İlk etapta günde yaklaşık 500 araç Irak'a gidecek, 750 araç da Türkiye'ye giriş yapacak" dedi ancak kapıdan günde 150 civarı aracın geçişine müsaade edildiği bildirildi. Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki Habur Sınır Kapısı'ndan şimdilik sadece ticari araçların geçişine izin veriliyor.

TISİAD BAŞKANI NEVAF KILIÇ: “GİRİŞ ÇIKIŞLAR ESKİ SEVİYESİNE ÇEKİLSİN”

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Habur Sınır Kapısı’nın tekrardan açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ancak sınırlı sayıda tutulan geçişe bir anlam veremediklerini ifade etti. 14 Aralık’tan bu yana binlerce insan ve yüzlerce firmanın mağdur olduğunu hatırlatan Başkan Nevaf Kılıç, “Habur’daki konvoy, Nusaybin’e kadar uzandı. Sınırda bekleyen 10 bine yakın aracımız var. Geçtiğimiz gün 120 dün de 110 aracın girişine izin verildi. Bu sayı çok yetersiz bir rakamdır. Giriş çıkışlar eski seviyelerine çekilsin” açıklamasını yaptı.

Irak’a ticaret yapan firmalar için ek tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Bölgedeki Valilerimiz ve yerel yetkililerimiz taşımacı firmalarla acil surette görüşmelilerdir. Sorunlar yerinde tespit edilip, ivedi bir şekilde çözüm üretilmelidir. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken çok değerli Şırnak ve Mardin Valililerimizi bu sıkıntıların çözümü noktasında göreve çağırıyoruz. 14 Aralık’tan bu yana Habur Sınır Kapısında çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Bizler de sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize ne görev düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da aynı özveriyle yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA