TÜRK TOPLUMU VASAT TUZAĞINI AŞMALI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TÜRK TOPLUMU VASAT TUZAĞINI AŞMALI


Günümüz toplumları adına en büyük gizli tehlike olan vasatlaşmanın önüne geçmenin gerektiğini ifade eden MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ’Türk toplumu olarak üretmeli, yeni teknolojiler geliştirmeliyiz’ dedi

 

Günümüz toplumları adına en büyük gizli tehlike olan vasatlaşmanın önüne geçmenin gerektiğini ifade eden MTOSB Başkanı Sabri Tekli, 'Türk toplumu olarak üretmeli, yeni teknolojiler geliştirmeliyiz' dedi.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, günümüz toplumlarını tehdit eden en büyük tehlikelerden birisi olan vasatlaşmanın önüne geçmek için ülke olarak mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplumun kaderine razı olarak elindeki ile yetindiğini ifade eden MTOSB Başkanı Tekli, 'Üreten, inovatif düşüncelerini sahaya yansıtan, sektörlerde fark yaratacak projeler geliştiren bir topluma ihtiyacımız var. Bu anlamda özellikle gençlere büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz kaderine razı olmaktan, elindeki imkanlar ile yetinmekten vazgeçip farklı bakış açıları ile geliştirdikleri yeni teknolojileri üretmeliler' dedi.

KARAMSARLIKTAN KURTULMALIYIZ

'Önümüzde yeni bir yıl var; toplum olarak karamsarlıkları bir kenara bırakıp geleceğe güvenle bakmalıyız' diyen MTOSB Başkanı Tekli, 'Bugün etrafımızda olup bitenleri iyi değerlendirmeliyiz. 31 Yaşındaki Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulan internet sitesinin günümüzdeki marka değeri 223 milyar dolar olarak nitelendirilmekte. Türkiye'de de buna benzer girişimcilik örneklerini görmek mümkün. Geliştirilen bir çok anrdoid uygulaması milyon dolar fiyatlara satılabiliyor. Bu örnekler genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerinin birer örneği. Daha bir çok örnek verebileceğimiz girişimcilik hikayesinin içerisinde aslında 'vasat'a kanmamak yatıyor. Eğer sadece elimizdekilere kanaat eder ve daha fazlasını istemez isek, gelişime kapalı olur, karamsarlıktan kurtulamazsak toplum olarak bir yere varamayız. Dünyanın bir çok bölgesindeki başarı hikayelerine neden Türkiye'den yenileri eklenmesin!' dedi.

MERSİN'E İNANIYORUZ

2016 Yılının Mersin adına önemli gelişmelere sahne olmasını beklediklerini ve iş dünyası olarak Mersin'e olan inançlarını hiç bir zaman yitirmediklerini kaydeden Başkan Tekli, 'Mersin elinde bulundurduğu imkanları tam manasıyla kullandığı taktirde Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olacaktır. Sanayileşmede sıkışmış Marmara havzasının alternatifi, turizmde sıkışmış Antalya'nın alternatifi Mersin'dir. Bizler bu kente yatırım yapmış, bu kentten kazanan iş dünyası temsilcileri olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eder, kentimizin eksikliklerini seslendirmede dilbirliğine varırsak Mersin'in önü açılacaktır' ifadelerini kullandı.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA