TURİZMCİNİN KADERİNİ AVRUPALI TURİST BELİRLEYECEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TURİZMCİNİN KADERİNİ AVRUPALI TURİST BELİRLEYECEK


Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Avrupalı turist sayısında yaşanan düşüşün turizmcileri tedirgin ettiğini söyledi

 

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Avrupalı turist sayısında yaşanan düşüşün turizmcileri tedirgin ettiğini söyledi. Demir, 2016’da turizmin dibe vurmaması için acil olarak somut çözümler bulunması gerektiğine dikkat çekerek, “Kayıpların kaderi, yaz öncesi gelecek rezervasyonlarda daha da belirginleşecek” dedi.

2015 yılını hatırlamak istemeyen turizmciler, 2016’dan beklentilerini yüksek tutsa da özellikle Avrupalı turist sayısında yaşanan kayıp turizmcileri tedirgin etmeye yetti. Rusya ile uçak düşürme olayı sonrası yaşanan diplomatik kriz turizmcileri Rus pazarında büyük ölçüde yaralasa da gözler Avrupa’dan gelecek turistlere çevrilmişti. Ancak Terör saldırılarının Türkiye’de turizme etkisi, çok konuşulmasa da ilk belirtiler Avrupa ülkelerinden gelen turist sayılarında hatırı sayılır oranda kayıplar gösteriyor. Ortadoğu’da yaşanan karışıklık ve 7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör olayları Avrupalı turistlerin ilgisini Türkiye’den uzaklaştırmışa benziyor.

KAYIP YÜZDE 20’Yİ AŞTI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir ise Avrupalı Turist sayısında yaşanan düşüşü doğrulayarak bu kaybın yüzde 20’lere dayandığını söyledi. Avrupalı turistin huzur ve güven ortamını tercih ettiğini belirten Demir, “Artan terör olayları Avrupalı turisti malesef tercih noktasında Türkiye’den uzaklaştırmaya yetiyor. Avrupalı turist sayısı kasım ayı itibariyle yüzde 20’ye yakın düşüşle 852 bine gerilemiş durumda. Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hollanda ve Britanya’dan gelen turist sayısında da kayda değer kayıplar var. Bu kayıplar da dolaylı olarak 2016’da büyük beklenti içerisinde olan turizmcimizi olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

GELİR KAYBI ÇOK YÜKSEK OLACAK

Avrupalı turiste yaşanan yıllık kayıplarla ilgili de bilgiler veren Demir, “İtalya’dan yüzde 23 İspanya’dan yüzde 13, Yunanistan’dan yüzde 10, Hollanda’dan yüzde 5, Britanya’dan yüzde 3. Avrupa’da ortaya çıkan kayıpları kısmen yerine koyan gelişme Alman turist sayısında yüzde 6’ya yakın artış olsa da, bu kayıpların kaderi, yaz öncesi gelecek rezervasyonlarda daha da belirginleşecek. Ruslar ve Avrupalı turistler kişi başına yüksek harcama yapan grupta olduklarından, azalışları yüksek gelir kaybı demek. Bu kayıp hem ülkemizin katma değerine hem de turizmcimizin daha da kötü günler yaşayacağına işaret etmektedir” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA