Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrencilerinin Başarıları Devam Ediyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrencilerinin Başarıları Devam Ediyor


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri, Romanya’nın Bükreş kentinde “EduardPamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali (International Festival Of YoungGuitarEduardPamfil)” kapsamında gerçekleştirilen yarışmada derece aldı

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuarı Gitar Sanat Dalı öğrencileri, Romanya’nın Bükreş kentinde “EduardPamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali (International Festival Of YoungGuitarEduardPamfil)” kapsamında gerçekleştirilen yarışmada derece aldı.

19-20 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, 20 kişinin katıldığı 10-13 yaş arası B Kategorisi’nde yarışan Aylin Çelik ile 14 kişinin katıldığı 13-16 yaş arası C Kategorisi’nde yarışan Cem Ergül üçüncü oldu.

MEÜ Devlet Konservatuarı Gitar Sanat Dalı öğrencileriAylin Çelik ve Cem Ergül ödüllerini, gitar öğretmenleri Yrd. Doç. Mehmet Özkanoğlu ile paylaşarak sevinçlerini dile getirdi.

MEÜDevlet Konservatuarının bir diğer başarısı ise Anadolu Senfoni Orkestrası Solist Seçmeleri’nde görüldü. Anadolu Üniversitesi’nde klasik müziğin tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla Genç Senfoni Orkestrası ve Oda Orkestrası’ndan sonra kurulan üçüncü orkestra Anadolu Senfoni Orkestrası 20 Mayıs 2015 tarihinde verilecek konser için ülke çapında bir dinleti düzenleyerek genç solistlerini seçti.

MEÜDevlet Konservatuarı öğrencileri Ufuk Mete Şahin, Deniz Akalın ve Seyfi Dağlar, 65 kişinin başvurduğu Anadolu Senfoni Orkestrası’nın seçmelerinden başarıyla geçti.

Piyano Sanat Dalı öğrencileri Ufuk Mete Şahin ve Deniz Akalın piyano öğretmenleri MiroslavDacic ile Fagot Sanat Dalı öğrencisi Seyfi Dağlar ise Fagot öğretmeni Yrd. Doç. George Ksovreliile çalışmaktaydı.

Devam Eden Başarılar Bizi Gururlandırıyor

MEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz, konservatuar öğrencilerinin başarılarının ulusal ve uluslararası müzik arenasında ses getirdiğini söyledi. Öğrencilerin başarısının üniversitenin başarısını yansıttığını ifade eden Doç. Dr. Yılmaz, bu başarıların gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA